Over één week is het zover: het 49e Wiener Ball!

Tweeëndertig debuterende dansparen zullen hun entree maken met de jongedames in het wit en de jongeheren in rok of uniform. Dit jaar debuteren er telgen uit onder meer de volgende adellijke geslachten: Van Nispen tot Sevenaer, De van der Schueren, Quarles van Ufford, Schaeffer von Wienwald en Van Weede, maar ook uit patriciaatsfamilies met bekende namen als Halbertsma en Van Gelder, of met mooie dubbele achternamen als Kiewiet de Jonge, Mendez de Leon, De Muinck Keizer, Petit dit de la Roche en Stomp-Duesman. Tot de ergasten behoren dit jaar enkele Habsburgers, die uit de Keizerlijke familie van Oostenrijk stammen.

Ook dit jaar zal er weer een Mitternachts Quadrille zijn, waarvan u hier de beelden kunt zien van het afgelopen jaar:

Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn, waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen. Er zal een orkest in de hoofdzaal spelen en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina www.wienerball.nl. Er zijn nog steeds kaarten te koop. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.

Afb. Een compilatie van foto's van het Wiener Ball vorig jaar.
Afb. Een compilatie van foto’s van het Wiener Ball vorig jaar.