Over twee weken op zaterdag 9 februari: Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk

Afb. 1. Op zaterdag 9 februari kunt ook u er bij zijn op het 51e Wiener Ball, een stijlvol feest in ongedwongen sfeer.

Op zaterdag 9 februari wordt in Noordwijk aan Zee in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk voor de 51e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor kaarten via https://wienerball.nl/ nog steeds te koop zijn. De aankomende debutanten zijn al weken aan het oefenen met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Na de openingswals van de debutanten weerklinkt het ‘Alles Walzer!’ en wordt de dansvloer vrijgegeven voor de andere gasten.

Debuterende adel en patriciaat
Ook dit keer zijn er weer debutanten uit adellijke en patriciaatsfamilies. Uit het rode boekje debuteren telgen uit de families Van der Feltz, Von Stein, Laman Trip en uit het blauwe boekje telgen uit de families Van Bouwdijk Bastiaanse, Maas, Van Olden, Van Griethuysen, Westerouen van Meeteren, Sluis en Bogaert. Daarnaast zijn er debutanten uit oude families met dubbele namen als De Muinck Keizer, Jansen Verplanke, Nikkels van der Veen, van Zinnicq Bergmann en Delgado Gonsalvez.

Afb. 2. V.l.n.r. Janny en Martin van Pernis, voorzitter Stichting Wiener Ball, en aartshertogin Herta en aartshertog Sandor van Habsburg-Lotharingen.

Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn, waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen. Er zal een orkest in de hoofdzaal spelen en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Hieronder een filmpje van ‘Alles Walzer!’ op het 50e Wiener Ball, waarbij de debutanten starten met de Weense Wals en de dansvloer vervolgens voor de andere balgasten wordt vrijgegeven:

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina https://wienerball.huisterduin.com/ voor de kaartverkoop. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.

Voor een verslag met foto’s van het 50e Wiener Ball door AiN zie https://www.adelinnederland.nl/foto-album-50e-wiener-ball-grand-hotel-huis-duin-noordwijk/ of kijk ook op https://www.adelinnederland.nl/wienerball-2018-rauschendes-ball-fest-in-grand-hotel-huis-ter-duin/

Afb. 3. Jongedames debuteren in het wit met diadeem in het haar tijdens het 50e Wiener Ball vorig jaar in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.