Overleden: L. de Beyer-Bettman

Afb. 1. Het familiewapen De Beyer.
Afb. 1. Het familiewapen De Beyer.

Lily de Beyer née Bettman, geboren Haarlem 26 juli 1925, overleden Wassenaar 26 april 2016, douairière jonkheer ir. Egbert Willem Justinus de Beyer.

In Memoriam
Lily Bettman werd geboren op 26 juli 1925 te Haarlem. Haar vader, Johan Hendrik Bettman, was een nakomeling uit een van oorsprong Duitse familie, die zich eind 18e eeuw vanuit Versmold in Noordrijn-Westfalen in Twente vestigde. Haar moeder, Anna Jacoba Aafje von Felde, stamde uit een adellijke Duitse familie, waaruit een nakomeling zich begin 19e eeuw in Amsterdam gevestigd had.

Zij groeide op met twee jongere broertjes in Hilversum en hier was haar vader eerst werkzaam als procuratiehouder en mede-oprichter van de Mij. voor Textielondernemingen, waarvan hij in latere jaren directeur-secretaris was, tot hij uiteindelijk directeur en commissaris van de N.V. Vitrage-Weverij Anglo-Holland in Hilversum werd.

Afb. 2. Huwelijksannonce in het Algemeen Handelsblad 29 juni 1950.
Afb. 2. Huwelijksannonce in het Algemeen Handelsblad 29 juni 1950.

In 1950 trad zij in het huwelijk met jonkheer ir. Egbert Willem Justines de Beyer, wiens familienaam ook als De Beijer geschreven wordt. Hij was een telg uit een oudadellijk Gelders geslacht en nadat een voorvader in 1568 door de Hertog van Alva verbannen was, gingen zijn nakomelingen als schepenen en burgemeesters tot de stedelijke elite behoren van met name Nijmegen. In 1906 werd zijn grootvader in de Nederlandse adel verheven, ook al was erkenning van oude adel correcter geweest.

Zij vestigden zich in Heemstede en hier werd hun eerste dochter geboren. Nadien verhuisden zij naar ’s-Gravenhage en hier werd hun tweede dochter geboren. Haar echtgenoot werd eerst als electrotechnisch ingenieur werkzaam bij Groeneveld, van de Poe & Co.’s Electrotech. Fabr. N.V. in Amsterdam en later als ingenieur bij het Adviesbureau P.W. Deems N.V. Uiteindelijk gingen zij in Wassenaar wonen aan de Schout bij nacht Doormanlaan en hier overleed in 1985 haar innig geliefde man geheel onverwacht op eenenzestigjarige leeftijd.

Op 26 april 2016 kwam zij zelf te overlijden: “Dankbaar voor alle fijne herinneringen die zij bij ons achterlaat, geven wij kennis van het overlijden van onze lieve moeder, zuster en trotse oma Lily de Beyer-Mettman douairière van Jonkheer E.W.J. de Beyer.” Lily de Beyer née Bettman werd negentig jaar en wordt diep betreurd door haar dochters, schoonzoon, twee kleinkinderen, broers en verdere familieleden. Het afscheid vond in besloten kring plaats.