Overleden: L.M. Laman Trip-Westendorp

Afb. Het familiewapen Laman Trip.
Afb. Het familiewapen Laman Trip.

Linda Margaretha Laman Trip née Westendorp, geboren Enschede 26 oktober 1950, overleden Zoetermeer 25 mei 2016, echtgenote van jonkheer Reinier Laman Trip.

In Memoriam
Linda Margaretha Westendorp werd geboren op 26 oktober 1950 te Enschede. Haar vader, Andries Roelof Westendorp, kwam uit een Twentse familie van landbouwers, die in de 19e eeuw in de opkomende industrieën in Enschede werkzaam werd. Haar moeder, Lilian Christine van Delft, stamde uit een familie van Amsterdamse middenstanders en haar grootvader was wijnhandelaar, terwij haar vader technisch ambtenaar bij de Gemeentelijke Tramdienst werd.

Zij groeide op in Enschede met twee jongere zusjes en na haar opleiding voltooid te hebben, werd zij verpleegkundige en gemeenteambtenaar. In 2010 huwde zij jonkheer drs. Reinier Laman Trip en hun kerkelijk huwelijk werd in Warnsveld voltrokken, waar zijn overgrootouders Ver Loren van Themaat naast de kerk op huize Alpha gewoond hadden.

Haar echtgenoot stamde uit een geslacht dat teruggaat tot in de 15e eeuw in Zaltbommel. Begin 17e eeuw vestigde de familie zich in Amsterdam en verwierf grote rijkdom, waaraan het befaamde Trippenhuis in Amsterdam nog herinnert. In de 18e eeuw vestigde een voorvader zich in Groningen en deze tak van het geslacht werd in 1817 in de Nederlandse adel verheven met het predikaat jonkheer. In de vrouwelijke lijn stamde men door huwelijk uit de familie Laman en in 1870 werd deze naam toegevoegd.

Na hun huwelijk gingen zij in Zoetermeer wonen en goede jaren met hun dochters en kleinkinderen volgden. Helaas werd bij haar in 2013 de progressieve spierziekte PLS vastgesteld. Haar echtgenoot werd mantelzorger, waarbij hij zich gesteund wist door hun kinderen en een trouwe groep vriendinnen, op wie hij steeds een beroep kon doen.

Op 25 mei 2016 kwam zij in Zoetermeer te overlijden: “Voor altijd in ons hart – Omringd door haar geliefden is overleden Linda Margaretha Laman Trip-Westendorp”. Linda Margaretha Laman Trip née Westendorp werd vijfenzestig jaar en wordt diep betreurd door haar echtgenoot, dochters, kleinkinderen en verdere familieleden. De afscheidsdienst vond plaats op dinsdag 31 mei in de Oude Kerk in Zoetermeer en aansluitend was de begrafenis op Meerbloemhof.