Patrick Damiaens: het wapen Van Pallandt

Afb. 1. Links: Het volledig in hout gesneden eindresultaat. Rechts: Het bepalen van de juiste kleuren, een zorgvuldig proces. Foto’s met hartelijke dank aan Patrick Damiaens.

De Belgische Patrick Damiaens noemt zichzelf houtornamentist – een benaming die net zo mooi is als zijn houtsnijwerk – en sinds 1992 heeft hij een grote naam in België en daarbuiten opgebouwd met het ontwerpen, reconstrueren en vervaardigen van houtsnijwerken en ornamenten.

Zijn werkzaamheden variëren van meubilair, kunstschrijnwerk, en restauratieopdrachten, tot trapbalusters en panelen. Eén van zijn specialiteiten is heraldiek en zo maakte hij onlangs in opdracht van een cliënt in de Verenigde Staten het wapen van de baronnen Van Pallandt.

Het familiewapen werd compleet in hout gesneden met de heraldische schildhouders en daarna geschilderd in de juiste kleuren met een verbluffend eindresultaat.

Afb. 2. Het kleurrijke eindresultaat: het familiewapen van de baronnen Van Pallandt in volle glorie. Foto met hartelijke dank aan Patrick Damiaens.

Meer weten over Patrick Damiaens en zijn werkzaamheden? Kijk dan op zijn website www.patrickdamiaens.be.