Prof. jonkheer dr. Michiel Baud & en de Zaak Zorreguieta

Afb. Prof. jonkheer dr. Michiel Baud. Foto met dank aan www.cedla.uva.nl.
Afb. Prof. jonkheer dr. Michiel Baud. Foto met dank aan www.cedla.uva.nl.

Michiel Baud is als hoogleraar Latijns-Amerikaanse Studies verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en is directeur van CEDLA, het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns Amerika. In 1999 kreeg hij van minister-president Wim Kok de opdracht om de rol van Jorge Zorreguieta (1928-2017) te onderzoeken, die als staatssecretaris en minister van Landbouw deel had uitgemaakt van de regering in Argentinië van dictator Jorge Videla.

Naar aanleiding van het overlijden van Jorge Zorreguieta kijkt hij hierop terug in Vrij Nederland en was hij op 9 augustus te gast in de talkshow van Eva Jinek. Hierin zei hij onder meer, dat hij in zijn oordeel iets strenger is geworden en “Het heeft mij altijd verbaasd en ook wel als mens teleurgesteld, dat hij niet na 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar eens een keer opening van zaken heeft gegeven, iets heeft gezegd over zijn beweegredenen, een verklaring heeft gegeven, misschien in de zin van: ik heb mijn best gedaan, maar nu ik alles weet, vind ik het jammer.”

Link naar het artikel online in Vrij Nederland www.vn.nl/michiel-baud-blikt-terug-op-de-zaak-zorreguieta/.

Link naar de uitzending online van 9 augustus van de talkshow van Eva Jinek: www.uitzendinggemist.net/aflevering/401849/Jinek.html.