Recordaantal bezoekers voor adellijk erfgoed

Afb. 1. De machtige muren van kasteel De Haar.

Dat de adellijke geschiedenis volop in de belangstelling staat, merken we op AiN dagelijks aan het nog steeds groeiende aantal bezoeken op onze website (ca. 16.000 per maand) en facebookpagina (ca. 25.000 per week). Zo had AiN zelf het afgelopen weekend een recordaantal bezoeken op haar website (ruim 3500) en een recordaantal likes op facebook (442) voor het bericht over de tentoonstelling in het Haags Historisch Museum en het portret van de gravin Van Gronsfeld Diepenbroeck.

Afb. 2 en 3. Links kasteel Duivenvoorde en rechts kasteel Amerongen.

Maar ook het adellijke erfgoed staat volop in de belangstelling en ziet een stijgende lijn in bezoekers: kasteel de Haar meldde onlangs dat het na het drukste jaar ooit in 2017 opnieuw een bezoekersecord had met 275.000 bezoekers. Ook kasteel Duivenvoorde meldt voor 2017 een recordjaar met een stijging van maar liefst 38% in bezoekers. Vandaag kwam kasteel Amerongen met het geweldige nieuws dat het kasteel in de Top 10  van het Leukste Uitje van de provincie Utrecht staat.

AiN feliciteert de medewerkers en vrijwilligers van www.kasteeldehaar.nl, www.kasteelduivenvoorde.nl en www.kasteelamerongen.nl van harte met deze geweldige resultaten!