Recordopbrengst Van Aldenburg Bentinck vaandel

Afb. 1. Het grafelijk wapen Van Aldenburg Bentinck op een hermelijnen mantel met vorstenkroon. Foto met hartelijke dank aan Veilinghuis Peerdeman/www.veilinghuispeerdeman.nl

Afgelopen zondag eindigde een grote online veiling bij Veilinghuis Peerdeman in Utrecht. Eén van de aangeboden kavels betrof een zeldzaam vaandel met daarop het familiewapen Van Aldenburg Bentinck op een hermelijnen mantel met vorstenkroon (zie voor ons bericht https://www.adelinnederland.nl/veilingnieuws-van-aldenburg-bentinck-vaandel-schuurbeque-boeye-wapenschild-en-wapenkaart/)

Het vaandel werd getaxeerd op 60-80 euro, maar werd uiteindelijk afgehamerd op 2300 euro!

Het komt vaker voor dat voorwerpen die op AiN in de categorie ‘Veilingnieuws’ belicht worden hogere opbrengsten genereren. Zo werden in 2019 twee portretten van het echtpaar Van Bommel – Half-Wassenaer van Onsenoort bij Derksen Veilingbedrijf in Arnhem getaxeerd op 400-800 euro en deze werden uiteindelijk afgehamerd op 5000 euro (zie: https://www.adelinnederland.nl/veilingnieuws-het-echtpaar-van-bommel-half-wassenaer-van-onsenoort/.

AiN hoopt dat het vaandel een goede bestemming heeft gevonden!

Afb2. Deze twee portretten van het echtpaar Van Bommel – Half-Wassenaer van Onsenoort hadden in 2019 ook een recordopbrengst. Portretten 60×46 cm. Foto met hartelijke dank aan Derksen Veilingbedrijf/https://www.derksen-veilingbedrijf.nl.