Restauratie & schenking portretten baron en barones Van Boecop: helpt u ons mee?

Afb. 1. Na het verwijderen van vuil en de vergeelde vernislaag, zijn de tressen van het cavalerie uniform van baron Van Boecop weer zichtbaar gemaakt.

AiN kocht vorig jaar op een veiling 2 portretten van baron en barones Van Boecop en wil deze aan Museum Elburg schenken. Elburg werd in de 14e eeuw door een voorvader Van Boecop in opdracht van de Hertog van Gelre gebouwd en ommuurd; een betere bestemming kunnen deze portretten dus niet vinden!

Afb. 2. Paul Eugène Henri Victor Louis baron van Boecop (1857-1936), luitenant-kolonel tit. cavalerie.

Restauratie
Maar eerst moeten beide portretten gerestaureerd worden: ze moeten schoongemaakt worden, er is verfverlies opgetreden en ook de lijsten hebben beschadigingen. Inmiddels heeft de restaurator Rómulo Döderlein de Win de vergeelde vernislaag verwijderd en de tressen op het cavalerie uniform van baron Van Boecop weer zichtbaar gemaakt; een erg mooi begin en we zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Meedoen vanaf 10 euro
U kunt de restauratie en schenking aan Museum Elburg al mogelijk maken door een bijdrage vanaf 10 euro. Als dank ontvangt u van ons een tegenprestatie, die varieert van een digitaal magazine van AiN tot aan een gratis excursie met lunch!

Helpt u ook mee?
Voor meer informatie over deze crowdfundingactie, een filmpje, een overzicht van de tegenprestaties en het doneren van uw bijdrage, zie https://www.voordekunst.nl/projecten/6351-portretten-op-zoek-naar-een-nieuw-thuis-1.