Rondleiding XL door kasteel Ammersoyen

Afb. Kasteel Ammersoyen vanuit de lucht. Foto met hartelijke dank aan Albert Speelman (2018).

Kasteel Ammersoyen werd eeuwenlang bewoond door het bekende adellijke geslacht Van Arkel en was daarna in het bezit van de opeenvolgende Zuidnederlandse geslachten De Lichtervelde, Christyn de Ribaucourt en De Woelmont. Sinds 1957 is het in het bezit van Geldersch Landschap & Kasteelen, die het kasteel zijn oude luister heeft teruggegeven.

Opmerking: inmiddels is de Rondleiding XL op 24 maart volgeboekt! Maar gelukkig kunt u kasteel Ammersoyen ook op andere momenten gewoon bezoeken! Kijk voor meer informatie op www.glk.nl/ammersoyen

Kasteel Ammersoyen kan nu echt helemaal bekeken worden, door mee te gaan met de Rondleiding XL op zondag 24 maart. Deuren die normaal gesloten blijven, gaan tijdens deze extra lange rondleiding wel open! Je krijgt een exclusief kijkje achter de schermen.
Van de kelders via diverse torenkamers en verdiepingen gaat de Rondleiding XL naar de grote zolder van Ammersoyen met zijn bijzondere overkapping en hijswiel. Ook de oostvleugel van het kasteel, diverse torenkamers en het poortgebouw zijn tijdens de Rondleiding XL te bezichtigen. Uiteraard komen ook de vertrekken uit de reguliere rondleiding aan het bod, zoals het vrouwenverblijf, de ridderzaal, de kerker en meer.
De XL-rondleiding duurt extra lang, ongeveer twee uur. Trek stevige schoenen aan en kleding die stoffig mag worden.

Vanwege de bijzondere route door het kasteel kunnen er een beperkt aantal mensen per rondleiding mee. Reserveer daarom op tijd. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

Datum: zondag 24 maart 2019
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Entree: €12,50, museumkaarthouders en donateurs GLK: €3,00
Reserveren: is noodzakelijk en is mogelijk via www.glk.nl/ammersoyen
Adres: Kasteellaan 1, 5324 JR Ammerzoden