Saskia de Brauw: model en kunstenares

Brauw, compilatie

Afgelopen zaterdag stond er in de NRC een interview met Saskia de Brauw, die voluit jonkvrouwe Saskia Deirde de Brauw heet. Zij volgde een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie waar zij fotografie en textiel design studeerde en werd op haar 28e ontdekt als model. Als model is zij als androgyn type zeer succesvol en werkte voor modehuizen als Balenciaga, Givenchy, Canel, Prada en Versace.

Over haar afkomst zegt zij: “Ik ben niet opgegroeid met kastelen en bals; de echt chique adel is volgens mij nogal schaars geworden in Nederland.” Kort geleden verscheen haar eerste boek ‘The Accidental Fold’, waarin zij gevonden fragmenten heeft vastgelegd van de steden en plekken waar zij is geweest: gekreukelde stukjes papier, geschreven briefjes, papieren vliegtuigjes, knopen, bloemen en bladeren, een achtergelaten schoen, een gebroken paraplu, een eenzame handschoen, een sinaasappelschil, veren, speelkaarten en vele andere voorwerpen.

Link naar haar webpagina: www.saskiadebrauw.com

Link naar meer informatie over ‘The Accidental Fold’ met bestelmogelijkheid: www.saskiadebrauw.com/project/the-accidental-fold-book