Schatten van Verwolde – porselein en aardewerk: speciale rondleiding op zondag 7 juli

Afb. 1. Op Huis Verwolde is veel porselein te zien, waarover een gids u uitgebreid kan vertellen tijdens deze speciale rondleiding. Foto met hartelijke dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen/www.glk.nl.

In en rondom Huis Verwolde, in het Achterhoekse Laren, zijn heel wat heel wat schatten…van groot tot klein, binnen en buiten, goed verstopt of direct zichtbaar. Dit seizoen licht Geldersch Landschap & Kasteelen een aantal van die bijzondere schatten toe. Op zondag 7 juli kun je met een gids mee tijdens een speciale rondleiding over het porselein en aardewerk in Huis Verwolde.

Tijdens de rondleiding Schatten van Verwolde wordt er dieper ingegaan op de rijke geschiedenis van Huis Verwolde. Door het seizoen heen komen thema’s komen aan bod zoals de schilderijen en het meubilair in Huis Verwolde. Op zondagmiddag 7 juli vertelt de gids over de collectie Aziatisch en Europees porselein en aardewerk. Vooral aan oorsprong, vervaardiging en gebruik wordt aandacht besteed. Bijzonder is ook dat tijdens Schatten van Verwolde je in het huis op plekken komt die normaal gesloten zijn voor bezoekers.

Huis Verwolde werd gebouwd door de baronnen Van der Borch van Verwolde, die er eeuwenlang woonden. Het huis werd door de familie in 1977 verkocht aan Geldersch Landschap & Kasteelen, maar veel in het interieur herinnert nog aan de familie. Het omringende landgoed is nog steeds familiebezit.

Andere schatten
De volgende Schatten van Verwolde is op zondag 4 augustus. Kijk voor de thema’s en overige data op de website www.glk.nl/verwolde.

Datum en tijd: zondag 7 juli, aanvang 13.00 uur (start rondleiding 13.15 uur) en 15.00 uur (start rondleiding 15.15 uur)
Duur: ca. 1,5 uur
Entree: volwassenen € 12,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 4,00.
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.

Online reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde

Afb. 2. De voorzijde van huis Verwolde, die ontworpen is door de architect van stadhouder Willem V: Philip Willem Schonk.