Schenking gravure Van Wassenaer praalgraf door AiN aan de Hoge Raad van Adel

Afb. 1. AiN op bezoek bij de Hoge Raad van Adel. V.l.n.r. mr. Marc Scheidius, secretaris van de Hoge Raad van Adel, John Töpfer en jonkheer mr. Pieter de Savornin Lohman, voorzitter van de Hoge Raad van Adel.
Afb. 1. De overhandiging van de gravure met v.l.n.r. mr. Marc Scheidius, secretaris van de Hoge Raad van Adel, John Töpfer en jonkheer mr. Pieter de Savornin Lohman, voorzitter van de Hoge Raad van Adel.

Onlangs bracht John Töpfer, directeur AiN, een kennismakingsbezoek aan de Hoge Raad van Adel in Den Haag en sprak hier met de voorzitter, jonkheer mr. Pieter de Savornin Lohman, en de secretaris, mr. Marc Scheidius, over de doelen en werkzaamheden van AiN. Ter gelegenheid hiervan bood hij de Raad een 18e-eeuwse gravure van het Van Wassenaer praalgraf in de Haagse Grote of Sint-Jacobskerk aan, zodat deze voor toekomstig onderzoek in de belangrijke verzamelingen van de Raad beschikbaar is.

Benieuwd naar het verhaal bij dit praalgraf? Kijk dan op www.adelinnederland.nl/lege-wassenaer-graf-s-gravenhage-hier-staet-wel-soals-gij-ziet-maer-en-leit-er/.

Afb. 2. De 18e-eeuwse gravure van het praalgraf voor Jacob van Wassenaer in de Grote of Sint-Jacobskerk in 's-Gravenhage.
Afb. 2. De 18e-eeuwse gravure van het praalgraf voor Jacob van Wassenaer in de Grote of Sint-Jacobskerk in ‘s-Gravenhage.