Schenking Nahuys-Wijnen

Afb. In het midden een Spaanse Orde en links en rechts een zilveren poederdoos, die Mevrouw Nahuys van de eerste minister van Thailand kreeg. Foto's met dank aan www.paleishetloo.nl.
Afb. In het midden een Spaanse Orde en links en rechts een zilveren poederdoos, die Mevrouw Nahuys van de eerste minister van Thailand kreeg. Foto’s met dank aan www.paleishetloo.nl.

Maria Cornelia Carolina (‘Marietje’) Nahuys née Wijnen (1927-2015) huwde in 1971 jonkheer mr. Pieter Huibert Gerard Nahuys. Zij was sinds 1960 particulier secretaresse van Prinses Beatrix en Prinses Irene en werd nadien hofdame. In deze functie maakte zij vele staatsbezoeken mee en ontving tijdens deze reizen meerdere ridderorden en onderscheidingen.

Van H.M. Koningin Beatrix ontving zij op 15 januari 1985 vanwege haar verdiensten het Erekruis in de Huisorde van Oranje. Haar erfgenamen schonken onlangs haar onderscheidingen aan het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden en deze zijn nu op het Paleis Het Loo te bezichtigen.

Bericht en foto’s met dank aan Hanna Klarenbeek op www.paleishetloo.nl/blog/aanwinsten-uitgelicht/.