De Slimste Mens: Sander Schimmelpenninck

Afb. 1. Sander Schimmelpenninck in de finale van De Zwakste Schakel met medefinaliste Willy. Screenshot met dank aan De Zwakste Schakel, RTL 4, 17 augustus 2004.

Sander graaf Schimmelpenninck groeide op in Twente, waar zijn familie sinds 1799 het landgoed en huis Nijenhuis bezit. Toen hij 18 jaar was, deed hij mee aan De Zwakste Schakel, een kennisquiz onder leiding van Chazia Mourali. In de finale won hij van medefinaliste Willy, die zeer van hem gecharmeerd was en het niet erg vond om van hem te verliezen, en ging met een groot geldbedrag naar huis.

Afb. 2. Sander Schimmelpenninck in de finale van de Zwakste Schakel. Screenshot met dank aan de Zwakste Schakel, RTL4, 17 augustus 2004.

Tegenwoordig is hij hoofdredacteur van Quote en in de afgelopen weken deed hij mee aan De Slimste Mens. In de finale vrijdag jl. won hij het van Telegraaf hoofdredacteur Paul Jansen en acteur David Lucieer en werd uitgeroepen tot De Slimste Mens. Zelf relativeerde hij zijn overwinning met: “Ik heb het eigenlijk niet zo verdiend, voor mijn gevoel. Ik heb erg heel Duits – degelijk, defensief – gespeeld, maar ja, dan win je toernooien, dat blijkt.”

Link naar een interview in het Algemeen Dagblad: https://www.ad.nl/show/slimste-mens-sander-eerst-brak-later-fanatiek~a757a926/.