Slot Zuylen zoekt directeur

Afb. Slot Zuylen: tot 1951 bewoond door de baronnen Van Tuyll van Serooskerken en sindsdien een museum. Foto met hartelijke dank aan de facebookpagina van Slot Zuylen en Maarten, vrijwilliger Slot Zuylen.

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis, waarin sterke vrouwen, waaronder de schrijfster Belle van Zuylen, een belangrijke rol spelen. Slot Zuylen brengt het verleden tot leven met rondleidingen, tentoonstellingen, concerten en evenementen. Slot Zuylen heeft zich ontwikkeld tot een bijzonder kasteelmuseum dat bruist van activiteiten. Het Kasteel en het Koetshuis met een horeca gelegenheid, zijn ook beschikbaar voor (exclusieve) verhuur.

Slot, koetshuis/museumcafé en landgoed zijn ondergebracht in de Stichting Slot Zuylen, waarin vaste medewerkers en vrijwilligers samenwerken. Daarnaast is de Vereniging Vrienden van het Museum Slot Zuylen actief met uiteenlopende activiteiten ter ondersteuning van het museale en commerciële functioneren van het Slot.

Voor de verdere groei en uitbouw van de culturele en zakelijke activiteiten wordt gezocht naar een proactieve

Directeur Slot Zuylen

De directeur Slot Zuylen is verantwoordelijk voor de exploitatie en de verdere groei van het museum, het koetshuis en het landgoed; zowel inhoudelijk, het cultureel erfgoed betreffend, als organisatorisch (personeel en organisatie) en financieel. Hij/zij neemt commerciële initiatieven om bekendheid en activiteiten uit te breiden. PR, marketing en communicatie alsmede het onderhoud en beveiliging van het erfgoed zijn belangrijke onderdelen van het takenpakket.  Hij/zij geeft leiding aan een klein enthousiast team van vaste (parttime) medewerkers en circa 100 vrijwilligers. Hij/zij rapporteert aan het bestuur.

De functie-eisen zijn

  • Ruime ervaring met cultureel ondernemerschap, zakelijke instelling en affiniteit met cultureel erfgoed
  • HBO/academisch werk- en denkniveau
  • Relevante management ervaring in een leidinggevende functie bij een culturele of erfgoedinstelling.
  • Aantoonbare ervaring in het motiveren en stimuleren van professionals en vrijwilligers
  • Kennis en vaardigheden op de gebieden van marketing, PR, communicatie en financieel management
  • Aantoonbare ervaring met subsidieverschaffers voor cultureel erfgoed, waaronder ook provinciale en gemeentelijke instellingen.
  • Aantoonbare ervaring met acquisitie, fondsen- en sponsorwerving met name ook bij particuliere fondsen.
  • Kennis van gebouwbeheer en technisch onderhoud

Het gaat hier om een parttime functie van minimaal 24 uur per week. Gegadigden kunnen hun belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar het bestuur Slot Zuylen, t.n.v. Mevr. L.A.C. van Tuyll van Serooskerken, voorzitter,

e-mail: bestuur@slotzuylen.nl.

n.b. sluitingsdatum 15 mei 2018