Tentoonstelling en lezing op kasteel Duivenvoorde

Duivenvoorde, compilatie
T/m 29 oktober is op kasteel Duivenvoorde de tentoonstelling ‘Upstairs Downstairs’ te zien, die het verhaal vertelt van de bewoners van het kasteel en het personeel. De tentoonstelling maakt deel uit van de bestaande historische interieurs en laat zien hoe het leven op het kasteel in al zijn facetten verliep: van het leven op stand met familie en gasten, tot het koken en wassen.

Op 8 september geeft prof.dr. Jan Hein Furnée op Duivenvoorde een lezing over ‘Plaatsen van adellijk vertier’, waarin hij vertelt over de heren van Duivenvoorde en het Haagse uitgaansleven in de 19e eeuw.

Duivenvoorde is sinds 1226 nooit verkocht, maar altijd vererfd via de adellijke geslachten Van Wassenaer, Torck, Van Neukirchen genaamd Nyvenheim, Steengracht en Schimmelpenninck van der Oye, tot het in een stichting werd ondergebracht.

Link naar meer informatie over deze tentoonstelling: www.kasteelduivenvoorde.nl/kasteel/museum/tentoonstellingen/upstairs-downstairs/

Link naar meer informatie over de lezing: www.kasteelduivenvoorde.nl/activiteiten/2016/lezing-plaatsen-van-adellijk-vertier/