Tentoonstelling Oranje Boven op kasteel Cannenburch

Afb. 1. Op kasteel Cannenburch in Vaassen vormt het kasteelinterieur, zoals hier in de eeuwenoude keuken, een verrassend decor voor een tentoonstelling met vele Oranje-souvenirs. Foto met hartelijke dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Kasteel Cannenburch is maar enkele kilometers van Paleis Het Loo verwijderd en de Oranjes brachten sinds koning Willem III bijna allemaal een bezoek aan het kasteel, dat eeuwenlang in het bezit was van de baronnen D’Isendoorn à Blois. Over vijf van deze bezoeken is een tentoonstelling in het Bouwhuis van het kasteel te zien.

Als de Oranjes op bezoek kwamen, werd niet alleen op het kasteel de vlag uitgehangen, maar ook in het dorp Vaassen. Hier vierde men de komst mee en werden de Oranjes met veel gejuich onthaald, waarover in de kranten uitgebreid verslag gedaan werd. De Oranjegezindheid kwam ook tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs.

Afb. 2. Overal in het kasteelinterieur zijn voor deze tentoonstelling Oranje-souvenirs terug te vinden. Foto met hartelijke dank aan Geldersch Landschap & Kasteelen.

Tentoonstelling Oranje Boven!
Op deze nieuwe tentoonstelling op kasteel Cannenburch vormt het kasteelinterieur een verrassend decor voor de getoonde Oranje-souvenirs, die variëren van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. Ook is er een ruimte gewijd aan exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars.

Kasteel Cannenburch is één van de zeven ingerichte en opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK). In samenwerking met Museum Paleis Het Loo, de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en GLK werd deze tentoonstelling samengesteld. Voor wie nog niet eerder Cannenburch bezocht, is dit een goede aanleiding om dit kasteel vol eeuwenoud Gelderse adellijk erfgoed met nu vele Oranje-souvenirs te gaan bezoeken!

Link naar meer informatie over deze tentoonstelling en over bezoekmogelijkheden https://cannenburch.glk.nl/alles-over-kasteel-cannenburch/hoog-bezoek-/.

Afb. 3. Kasteel Cannenburch in Vaassen: eeuwenlang bewoond door de baronnen D’Isendoorn à Blois.