Terugkijken: deel 4 Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan

Afb. 1. Beelden van de laatste tocht van mr. L.G.A.W. baron van Heeckeren van Kell zijn in deze aflevering te zien.

Gisteravond was op NPO2 het laatste deel van de vierdelige serie met Jort Kelder te zien, waarin leden van de Nederlandse adel aan het woord kwamen over hun familiegeschiedenis, het in stand houden van familietradities en landgoederen. Kenmerkten voorgaande afleveringen zich vooral door zeer fraaie beelden met veel honden, waarin te weinig werd doorgevraagd, in deze laatste aflevering ging het veel meer de diepte in.

Pim baron Bentinck van Schoonheten, jonkheer Tjalling van Eysinga, Hermance barones van Heeckeren van Kell en Nathalie barones van Verschuer née des Tombe zijn door hem een jaar lang gevolgd in hun dagelijkse leven en komen in deze serie, naast andere familieleden, uitgebreid aan het woord. Bijzonder en ontroerend in deze laatste aflevering zijn de beelden van het afscheid van mr. L.G.A.W. baron van Heeckeren van Kell.

Deze aflevering is via deze link online terug te zien https://www.avrotros.nl/van-oud-geld-de-dingen-die-niet-voorbij-gaan/gemist/detail/item/toekomst-de-volgende-generatie-29-02-2020/

Afb. 2. Een lange stoet trok vorig jaar door Ruurlo om afscheid te nemen van mr. L.G.A.W. baron van Heeckeren van Kell.