Tip: openstelling tuinen De Wiersse in Vorden met Hemelvaart & Pinksteren

Afb. Huis De Wiersse gelegen aan de lange oprijlaan die door een fraai landschapspark voert met eeuwenoude bomen. Foto met dank aan www.dewiersse.com.
Afb. 1. Huis De Wiersse gelegen aan het einde van de lange oprijlaan, die door een fraai landschapspark voert met eeuwenoude bomen. Foto met dank aan www.dewiersse.com.

Op donderdag 21 mei (Hemelvaart), zondag 31 mei en maandag 1 juni (Pinksteren) zijn de vermaarde tuinen van De Wiersse opengesteld. I.v.m. het Coronavirus zijn toegangskaarten met starttijden hiervoor alleen vooraf en online te koop. Hierdoor kunnen bezoekers de tuinen gefaseerd zien. Meer hierover leest u op de website van De Wiersse.

De Wiersse kent een rijke geschiedenis, waarin de adellijke geslachten Van Heeckeren, Van Limburg Stirum en De Stuers een belangrijke rol gespeeld hebben. Voor de huidige tuinaanleg is jonkvrouwe Alice Jacqueline Hortense Julie Aurélie de Stuers (1895-1988) van groot belang geweest. Op jonge leeftijd begon zij al met aanpassingen en verbeteringen, die zij samen met haar latere echtgenoot, de Engelsman William Edward Gatacre (1878-1959), voortzette en die De Wiersse maakt tot wat het nu is: een uniek landschapspark vol verrassende doorkijkjes en met tal van fraaie tuinelementen, die bij iedere wending tijdens het wandelen het oog aangenaam verrassen.

Voor meer informatie zie: www.dewiersse.com.

Afb. 2. De achterzijde van het huis De Wiersse met de Baakse Beek op de voorgrond.