Tip voor onder de kerstboom: kaarten voor het Wiener Ball op 9 februari 2019

Afb. 1. Op zaterdag 9 februari kunt ook u er bij zijn op het 51e Wiener Ball, een stijlvol feest in ongedwongen sfeer.

Op zaterdag 9 februari wordt in Noordwijk aan Zee in het Grand Hotel Huis ter Duin voor de 51e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor de kaartverkoop via https://wienerball.nl/ inmiddels gestart is. De aankomende debutanten zijn al aan het oefenen met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Ook dit keer zijn er weer debutanten uit adellijke en patriciaatsfamilies. Na de openingswals van de debutanten weerklinkt het ‘Alles Walzer!’ en wordt de dansvloer vrijgegeven voor de andere gasten.

Afb. 2. V.l.n.r. Janny en Martin van Pernis, voorzitter Stichting Wiener Ball, en aartshertogin Herta en aartshertog Sandor van Habsburg-Lotharingen op het 50e Wiener Ball begin dit jaar.

Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn, waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen. Er zal een orkest in de hoofdzaal spelen en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Hieronder een filmpje van de openingsdans op het 50e Wiener Ball begin dit jaar, door de deelnemende debutanten: de jongedames in het wit met diadeem en de jongeheren in rok of uniform.

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina https://wienerball.huisterduin.com/ voor de kaartverkoop. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.

Voor een verslag met foto’s van het 50e Wiener Ball door AiN zie https://www.adelinnederland.nl/foto-album-50e-wiener-ball-grand-hotel-huis-duin-noordwijk/ of kijk ook op https://www.adelinnederland.nl/wienerball-2018-rauschendes-ball-fest-in-grand-hotel-huis-ter-duin/

Afb. 3. Een groepsfoto met leden uit de adellijke geslachten (v.l.n.r.) Taets van Amerongen van Renswoude, Groeninx van Zoelen, Versélewel de Witt Hamer, Van Eysinga, Van de Poll, Van der Feltz, Van Weede, De Savornin Lohman (2 x), Van Tets, Verheyen, Van Nispen tot Sevenaer en Van Rijckevorsel van Kessel.