Tulpenbal 25 mei in het Kurhaus: laatste kaarten

Afb. 1. V.l.n.r. Michael Hertog zu Mecklenburg, Christine Prinses von Preussen en Clemens van Steijn, die alle drie deel uitmaken van het organiserend comité van het Tulpenbal. Christine Prinses von Preussen kijkt nu al uit naar het Tulpenbal, dat meer is dan alleen het bal, want het is een weekend vol met activiteiten: “Drie dagen goede vrienden zien, dansen en genieten van het leven.” Over waarom het Tulpenbal een aanrader is, zegt zij: “Wat ik zelf ervaren heb, is dat jong en oud elkaar hier treffen en dat de gasten overal vandaan komen. Deze spannende mix maakt het tot een aanrader. Maar het belangrijkste is, dat op het bal ook een veiling georganiseerd wordt voor kinderen die extra aandacht verdienen, omdat zij onder de armoedegrens leven.” © Foto Hans Hampsink.

Op zaterdag 25 mei is het Tulpenbal in het Kurhaus in Scheveningen en t/m zondag 19 mei is er nog de gelegenheid om Dinertickets te kopen voor het diner voorafgaand aan het bal. De Afterdinertickets zijn nog t/m vrijdag 17 mei te koop. Wees er snel bij, want de kaartverkoop gaat nu heel hard! Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op https://www.tulipsball.com/nl/

Koninklijke gasten
Het Tulpenbal heeft dit jaar als patroon Z.K.H. Michael-Benedikt Prins van Sachsen-Weimar-Eisenach. De Prins is de Chef de Famille en zijn grootvader was de laatste regerende Groothertog van Sachsen-Weimar-Eisenach. Via zijn overgrootmoeder Groothertogin Sophie, een geboren Prinses der Nederlanden, is hij een nakomeling van Koning Willem II en behoort hij dus tot de naaste verwanten van de Oranjes. Tot de organisatoren behoren onder meer H.K.H. Christine Prinses von Preussen en Z.H. Michael Hertog zu Mecklenburg. Prinses Christine is een rechtstreekse nakomelinge van Wilhelm II, de laatste Keizer van Duitsland, die haar betovergrootvader is. Hertog Michael is een nakomeling van de Groothertogen van Mecklenburg-Strelitz en zijn familie regeerde tot in 1918 over dit groothertogdom in Duitsland. Op de vraag waarom het Tulpenbal een aanrader is, zegt hij: “Het is dé manier om samen met anderen een mooi weekend mee te maken, waarin je kennis maakt met andere culturen en anderen de Nederlandse cultuur laat zien. Je versterkt bestaande vriendschappelijke banden, maar vergroot ook je eigen internationale netwerk. In dit weekeinde worden traditie en cultuur samengebracht.”

Sweelinckorkest en veiling ets Rembrandt voor de Sint Jansdag
Niet alleen de locatie in de grote zaal van het Kurhaus, maar ook de muzikale ondersteuning van het Sweelinckorkest zullen op deze avond voor een feestelijke en stijlvolle allure zorgen. Ook zal er een charity veiling zijn voor de Sint Jansdag, een samenwerkingsproject van de Johanniter Orde en de Orde van Malta. Een anonieme gulle gever heeft een originele ets van Rembrandt ter beschikking gesteld om op deze avond geveild te worden. Daarnaast wordt er op deze avond nog meer geveild voor het goede doel.

Weekend vol activiteiten
In dit weekend wordt er rondom het Tulpenbal nog veel meer georganiseerd: zo is er een privé polo picknick in Wassenaar en een brunch op zondag in de oude balzaal van Koning Willem II. Voor meer informatie hierover en voor de kaartverkoop, kijk op https://www.tulipsball.com/nl/

Afb. 2. De perfecte locatie voor een avond in internationaal gezelschap: de grote zaal van het Kurhaus in Scheveningen.