Tulpenbal 26-28 mei: veiling voor Queen Geraldine Foundation


Over een maand op zaterdag 27 mei is het weer zover en dan zal voor de negende keer het Tulpenbal georganiseerd worden in een weekend vol activiteiten. De kaartverkoop is op dit moment al in volle gang, dus wacht niet meer te lang met het kopen van uw kaarten! Dit keer is als locatie gekozen voor de grote zaal in het Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Hier zullen gasten uit binnen- en buitenland, van adel en niet van adel zich verzamelen voor een feestelijke avond in stijl en met traditie, maar tegelijk is er ook een ongedwongen sfeer en mogelijkheid om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

Afb. 1. Koningin Geraldine van Albanië (1915-2002) was van geboorte een Hongaarse Gravin Apponyi de Nagy-Appony. Toen zij in het huwelijk trad met Koning Zog van Albanië werd zij de Witte Roos van Hongarije genoemd. Ter gelegenheid van haar huwelijk werd een nieuw diadeem gemaakt met naast de heraldische geit uit het wapen van Koning Zog, rozen voor Koningin Geraldine. By Unknown author – https://www.kultplus.com/tag/mbreteresha-geraldine/page/2, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93210225.

Queen Geraldine Foundation
Eregasten dit jaar zijn Z.K.H. Kroonprins Leka II en H.K.H. Kroonprinses Elia van Albanië. Kroonprins Leka is de kleinzoon van Koning Zog I van Albanië (1895-1961) en Koningin Geraldine (1915-2002), een geboren Hongaarse Gravin Apponyi de Nagy-Appony. Kroonprinses Elia richtte in 2012 de Queen Geraldine Foundation op met als doel om kwetsbare en kansarme gemeenschappen en individuen toegang te geven tot gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en beroepsopleiding en andere duurzame oplossingen die hun levensonderhoud ondersteunen en verbeteren. De gehele opbrengst van de veiling zal deze keer naar de Queen Geraldine Foundation gaan, waarbij Clemens van Steijn als veilingmeester hoopt om nog meer af te kunnen slaan dan vorig jaar, toen er 11.500 euro voor het goede doel werd opgehaald. Voor meer informatie over de Queen Geraldine Foundation zie http://www.queengeraldinefoundation.org

Programma & Kaartverkoop
Naast het bal op zaterdag 27 mei zijn er in dit weekend meer activiteiten. Er is op vrijdag een Pre-Party in de Koninklijke Industrieele Grote Club, op zaterdagmiddag is er een surprise tocht met lunch en op zondag is het Ascot Day op de Polo Club Wassenaar.

Benieuwd naar meer informatie en kaarten online bestellen? Kijk dan op https://www.tulipsball.com

Op de linkerfoto: de traditionele middernachtsquadrille. Op de rechterfoto het erecomité met v.l.n.r.: Z.H. Michael Hertog van Mecklenburg, Z.K.H. Prins Nicolae van Roemenie, Vice-Admiraal (bd) Matthieu Borsboom, H.D.H. Prinses Sophia Wolkonsky, Z.H. Alexander Erfprins van Mecklenburg, H.H. Hande Erfprinses van Mecklenburg en Clemens van Steijn.