Over twee weken: Wiener Ball

Afb. Een compilatie van foto's van het Wiener Ball vorig jaar.
Afb. Een compilatie van foto’s van het Wiener Ball vorig jaar.

Op zaterdag 11 februari 2017 wordt in Noordwijk aan Zee voor de 49e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor de kaartverkoop via www.wienerball.nl nog steeds mogelijk is. De aankomende 64 debutanten zijn inmiddels al wekenlang aan het oefenen met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Dit jaar debuteren er telgen uit onder meer de volgende adellijke geslachten: Van Nispen tot Sevenaer, De van der Schueren, Quarles van Ufford en Van Weede. Tot de ergasten behoren dit jaar enkele Habsburgers, die uit de Keizerlijke familie van Oostenrijk stammen.

Na de openingswals van de debutanten weerklinkt het ‘Alles Walzer!’ en wordt de dansvloer vrijgegeven voor de andere gasten. Hieronder is een filmpje hiervan te zien, dat AiN vorig jaar maakte.


Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn, waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen. Er zal een orkest in de hoofdzaal spelen en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina www.wienerball.nl. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.