Van ezel naar ezel op landgoed ‘t Rozendael in Heino

Afb. ‘t Rozendael in Heino. Foto met dank aan Gouwenaar/‘t Rozendael – Wikipedia

Kunstenaar Linda Molenaar heeft een wandeling uitgezet op landgoed ‘t Rozendael in Heino. Tussen 12 november en 27 december zijn bezoekers welkom om de route ‘Ik ben het driemaal’ te lopen.

Onderweg komt u een stel ezels tegen, de symbolische dieren die ook terug te vinden zijn in het familiewapen van de baronnen Van Ittersum die op het landgoed wonen. Maar… als u goed kijkt vindt u ze ook op andere, onverwachte plekken.

Locatietheater festival De Tuin der Lusten heeft vanwege de pandemie de kunsten dit jaar in een ander jasje gestoken. Zij heeft vijf kunstenaars gevraagd om een wandelroute over een landgoed te maken voor het project ‘U bevindt zich hier’, waarbij de kunstenaar alle vrijheid krijgt om diens kijk te geven op het landgoed, de geschiedenis, de bewoners, of wellicht op de toekomst van de plek.

Linda Molenaar werd gekoppeld aan landgoed ‘t Rozendael. Zij maakt de eerste wandeling uit een reeks van vijf voor ‘U bevindt zich hier’. Eind dit jaar en begin volgend jaar zullen zij een voor een geopend worden. In haar werk bevraagt de beeldend kunstenaar en performance artiest op poëtische wijze de menselijke positie ten opzichte van de natuur. Dieren zijn duidelijk een bron van inspiratie voor Linda. Natuurlijke en dierlijke materialen zoals leer, haar, veren en tanden gebruikt zij als basis voor haar sculpturen en performances.

Linda bleek een goede match met het landgoed. Tijdens haar bezoek op `t Rozendael liet ze zich inspireren door het wapen van de familie Van Ittersum. Uiteindelijk is hieruit de wandelroute ‘Ik ben het driemaal’ ontstaan. Op een luchtige en speelse wijze heeft Linda haar kijk op het landgoed weten te verbeelden. Van ezel naar ezel verbindt de route alle schitterende uitkijkjes en doorloopjes op het terrein.

De wandelroute ‘Ik ben het driemaal’ is van 12 november tot en met 27 december te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. De wandeling is erg geschikt en leuk voor kinderen, met de mogelijkheid tot zowel een lange als een korte route.

Meer info: https://detuinderlusten.eu/ubevindtzichhier

Of ga meteen naar de wandelroute: https://izi.travel/nl/browse/1aef0e53-9cc6-48bd-a74a-ddebfb986f3a

Alle vijf de routes zijn onderdeel van het project `U bevindt zich hier`. Elke route is weer anders, maar allemaal zijn ze te bewandelen op eigen initiatief en in uw eigen tijd. Zonder gids, maar wel met behulp van de IZI travel route app. De app leidt u per wandeling langs de verschillende punten en vertelt u onderweg het verhaal van de kunstenaar. Ook vindt u in de app alle informatie over parkeren en tips voor nog meer moois. U vindt de link naar de juiste route als u naar de website van de Tuin der Lusten gaat of de plaatsnaam opzoekt in de IZI travel route app. De routes zijn te bewandelen tussen zonsopkomst en zonsondergang.