Veilinghuis Korendijk: afloop timed-online veiling maandag 12 juli

Afb.

Op maandag 12 juli loopt er een online veiling af van kunst, antiek, zilver, schilderijen, enz. in allerlei prijsklassen bij Veilinghuis Korendijk, dat een dependance is van het Zeeuws Veilinghuis in Middelburg. Lees het verhaal bij enkele kavels hieronder of kijk in de online catalogus voor wat er verder geveild wordt op https://korendijk.cloudcatalogus.nl/Home/Catalog#

Kavel 1181 betreft een schilderij van een ‘Huzaar te paard’, gesigneerd Hoynck van Papendrecht. Jan Hoynck van Papendrecht (1858-1933), stamde uit een patriciaatsfamilie uit het Blauwe Boekje en werd vooral bekend als kunstschilder van het militaire leven. Hij schilderde vele adellijke officieren, maar de identiteit van deze huzaar is helaas onbekend. Het schilderij meet 55,5 x 45,5 cm en wordt getaxeerd op 300-400 euro.

Kavel 732 betreft een schilderij door Paul Arntzenius (1883-1965). Hij stamde uit een patriciaatsfamilie in het Blauwe Boekje en was de zoon van mr. Abraham Robert Arntzenius , die griffier Tweede Kamer en staatsraad i.b.d. was, en jonkvrouwe Constance Pauline Henriette Boddaert. Het schilderij ‘Golfbreker Oostvoorne’ is rechtsonder gesigneerd. Het meet 36×50 cm en wordt getaxeerd op 200-300 euro.

Kavel 774 betreft een polychroom aardewerken herinneringsbord ter gelegenheid van de troonopvolging Wilhelmina, Juliana 6 sept. 1948, en is vervaardigd door de Porceleyne Fles te Delft, 1948. Het bord wordt getaxeerd op 30-50 euro.

Benieuwd naar wat er verder geveild wordt? Kijk dan in de online catalogus van Veilinghuis Korendijk https://korendijk.cloudcatalogus.nl/Home/Catalog#