Veilingnieuws: het archief van H.G. baron Taets van Amerongen tot Woudenberg

Afb. Foto's van portretten en carte de visites van leden van de familie Taets van Amerongen, die deel uitmaken van de aangeboden kavel. Foto met hartelijke dank aan www.bubbkuyper.com.
Afb. Foto’s van portretten en carte de visites van leden van de familie Taets van Amerongen, die deel uitmaken van de aangeboden kavel. Foto met hartelijke dank aan www.bubbkuyper.com.

Van 22 t/m 25 november vindt er bij het veilinghuis Bubb Kuyper in Haarlem een grote veiling plaats met meerdere items die aan adel zijn gerelateerd. Een bijzondere kavel is het persoonlijk archief van Heyme Gerard baron Taets van Amerongen tot Woudenberg (1925-1997), dat op deze veiling door de erfgenamen wordt aangeboden.

Het archief bestaat uit manuscripten, tekeningen, brieven, officiële documenten, boeken, foto’s, enz. uit de 18e t/m het begin van de 20e eeuw en deze behoorden tot het persoonlijke bezit van telgen uit de tak Woudenberg van het geslacht Taets van Amerongen. Deze tak ontstond in 1791 toen Jan Anthony baron Taets van Amerongen (1769-1828) door koop heer van Woudenberg werd.

De veilingopbrengst van het archief wordt geschat op 600-800 euro.

Link naar de website van Bubb Kuyper met meer informatie over deze veiling en een catalogus online met zoekmogelijkheid: www.bubbkuyper.com.

Veilingopbrengst: 600 euro,