Veilingnieuws: fotoalbum Strick van Linschoten

Afb. De voorkant van het fotoalbum met in zilver het familiewapen met rechts een van de gulle gevers.
Afb. De voorkant van het fotoalbum met in zilver het familiewapen met rechts een van de gulle gevers. Foto’s met dank aan Veilinghuis Peerdeman.

Op zondag 26 maart vindt er bij Veilinghuis Peerdeman in Utrecht een veiling plaats, waar dit fotoalbum wordt aangeboden uit de familie Strick van Linschoten. Jonkheer Hendrick Strick van Linschoten, heer van Rhijnauwen (1827-1889), was hoogheemraad Lekdijk Bovendams (1860-1889). In 1885 vierde hij zijn ‘Vijfentwintig jarig Lidmaatschap van het Collegie van den Lekdijk Bovendams’ en zijn collega’s boden hem dit carte-visitealbum aan met paarsblauwe fluwelen omslag met vier zilveren knoppen op de hoeken en een zilveren plaquette met het familiewapen Strick van Linschoten.

In het album zijn ter herinnering aan de samenwerking de foto’s van zijn collega’s terug te vinden: jonkheer mr. J. Huydecooper van Maarsseveen, Dijkgraaf, mr. W.J. Roijaards van den Ham, G.J. baron van Hardenbroek van Ammerstol, jonkheer H.P.C. Bosch van Drakenstein van Nieuw-Amelisweerd, mr. R. Melvil baron van Lynden, mr. M.C. baron van Boetzelaer, W.A. van Beeck Calkoen, J. van Mariënhoff en mr. A.W. van Beeck Calkoen.

Lotnummer 2347, verwachte opbrengst 200-300 euro.

Foto’s met dank aan Veilinghuis Peerdeman: www.veilinghuispeerdeman.nl.