Veilingnieuws Venduehuis in Den Haag: Scarlett Hooft Graafland

Afb. ‘Lemonade Igloo’, signed in black pen ‘S Hooft Graafland’, titled, dated, and inscribed ‘special AP edition for Aap-lab oplage 7’ (on a label) c-print, unframed, image 32×40 cm, full sheet 34,5×42,5 cm. Foto met hartelijke dank aan het Venduehuis in Den Haag/www.venduehuis.com.

Post-War & Contemporary Art veiling bij het Venduehuis in Den Haag: op woensdag 28 april is de zaalveiling en op donderdag 29 april de online veiling met deze foto door jonkvrouwe Scarlett Hooft Graafland. Lees het verhaal hierbij hieronder of kijk in de online catalogus van het Venduehuis voor wat er verder geveild wordt voor de zaalveiling op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=356 en voor de online veiling op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=357&display=grid.

Jonkvrouwe Scarlett Hooft Graafland (1973) volgde opleidingen in Groningen, Den Haag, Jeruzalem en New York. Voor haar foto’s reist zij het liefste naar plekken met nog intacte culturen. Pas ter plaatse bedenkt ze wat ze wil fotograferen. Hier improviseert ze met materialen en situaties. Ze vindt dat het landschap een verhaal vertelt en met haar foto’s probeert ze daar grip op te krijgen. Haar werk ziet ze veel eerder als sculpturen dan als fotografie. Samen met inwoners van een gebied, waar ze soms maanden verblijft, ensceneert ze objecten en legt met foto’s sculpturale performances vast.

Deze foto is uit een serie gemaakt bij de Inuits in Noord-Canada en wordt getaxeerd op 400-600 euro.

Benieuwd naar wat er verder geveild wordt bij het Venduehuis in Den Haag? Kijk in de online catalogus van het Venduehuis voor wat er verder geveild wordt voor de zaalveiling op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=356 en voor de online veiling op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=357&display=grid.