Venduehuis wo. 18 en do. 19 mei: Old Masters, Nineteenth Century and Early Modern Art zaal- en online veilingen.

Afb. Linksboven het bloemstilleven door Gravin Bernstorff, linksonder de aquarel door Anthon ridder van Rappard en rechts het stilleven door een telg uit de regentenfamilie Singendonck. Foto’s met hartelijke dank aan het Venduehuis in Den Haag/www.venduehuis.com.

Op woensdag 18 en donderdag 19 mei zijn bij het Venduehuis in Den Haag de Old Masters, Nineteenth Century and Early Modern Art zaal- en online veilingen, met o.a. werk van ridder van Rappard, de Deense Gravin Bernstorff en een telg uit de regentenfamilie Singendonck. Lees het verhaal hierbij hieronder en kijk voor de online catalogi om te zien wat er verder geveild wordt op https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=477&display=grid en https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=478&display=grid

Lot 105 betreft een aquarel ‘Een naaister in de traditionele kleding van Terschelling’door Anthon Gerard Alexander ridder van Rappard (1858-1892). Hij werd opgeleid bij Lourens Alma Tadema en raakte bevriend met Vincent van Gogh, wiens mentor hij werd. Deze vriendschap zou stuklopen op een misverstand in hun brieven. Anthon van Rappard schilderde in de stijl van de Haagse School en schilderde veel portretten en landschappen. Hij werd voorzitter van het Genootschap Kunstliefde in Utrecht.

Het werk wordt getaxeerd op 700-1000 euro.

Lot 572 betreft ‘Een bloemstilleven met lila orchideeën’ door de Deense Christiance Ulrica Katharina Gravin Bernstorff née de Mylius (1817-1874). Het betreft een olieverf op doek en wordt getaxeerd op 1000-1500 euro.

Lot 573 betreft een stilleven door Diederik Johan Singendonck (1784-1833). Hij stamde uit het bekende Nijmeegse regentengeslacht Singendonck, waarvan een telg in 1817 verheven werd in de Nederlandse adel. Dit geslacht stierf in 1928 uit. Diederik was aanvankelijk officier en diende in het Pruissische leger. In de Slag bij Auerstadt werd hij zwaar gewond en door de Fransen krijgsgevangen gemaakt. Zijn opgelopen wonden maakten uiteindelijk de amputatie van een been noodzakelijk. Als schilder werd hij geroemd om zijn ‘voortreffelijk penseel’.

Het betreft een olieverf op paneel en wordt getaxeerd op 2000-3000 euro.

Benieuwd naar wat er verder geveild wordt bij het Venduehuis in Den Haag? Kijk dan in de online catalogi https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=477&display=grid en https://wavemaker.venduehuis.com/auction?auction=478&display=grid