Virtus Scriptieprijs voor adelsgeschiedenis: inzending tot 1 okt. 2018.

Afb. Heidi gravin van Limburg Stirum, directeur NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats, overhandigde de oorkonde van de Virtus scriptieprijs vorig jaar aan de winnaar Gerrit van Oosterom.

In 2018 reikt de Werkgroep Adelsgeschiedenis voor de tweede maal de Virtus scriptieprijs voor adelsgeschiedenis uit. De virtus scriptieprijs wordt toegekend aan de beste (research)masterscriptie waarin een substantiële rol is weggelegd voor (een aspect van) de adelsgeschiedenis. De winnaar ontvangt naast de scriptieprijs een bedrag van 500 euro en krijgt de mogelijkheid de scriptie te bewerken tot een artikel dat, mits positief beoordeeld door de redactie en twee externe referenten, zal worden geplaatst in Virtus. Jaarboek voor adelsgeschiedenis. De jury van de Virtus scriptieprijs bestaat dit jaar uit Prof. dr. Maarten Prak (voorzitter), dr. Conrad Gietman, dr. Sophie Reinders en dr. Elyze Storms-Smeets.

Deelname kan tot 1 oktober 2018 en de ingezonden scriptie moet uiterlijk op deze datum ontvangen zijn.

Voor meer informatie zie http://www.adelsgeschiedenis.nl/index.php/nl/scriptieprijs.

Voor een kort verslag op AiN van de uitreiking vorig jaar op zie https://www.adelinnederland.nl/uitreiking-virtus-scriptieprijs-aan-gerrit-oosterom/.