Voorverkoop gestart van kaarten voor het Wiener Ball op zaterdag 1 februari 2020

Afb. 1. Het Wiener Ball in Grand Hotel Huis ter Duin: een stijlvolle avond in ongedwongen sfeer. Foto’s met hartelijke dank aan Hans Hampsink,

Op zaterdag 1 februari 2020 wordt in Noordwijk aan Zee in het Grand Hotel Huis ter Duin voor de 52e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor de kaartverkoop via https://wienerball.nl/ inmiddels gestart is. De aankomende debutanten zijn al aan het oefenen met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Ook dit keer zijn er weer debutanten uit adellijke en patriciaatsfamilies. Na de openingswals van de debutanten weerklinkt het ‘Alles Walzer!’ en wordt de dansvloer vrijgegeven voor de andere gasten.

Afb. 2. V.l.n.r. Sandor en Herta Margarete von Habsburg-Lothringen, Aartshertog en Aartshertogin van Oostenrijk, Dr. Heidemarie Gürer, ambassadeur van Oostenrijk in Nederland en kolonel Thomas Johannes Heim, militair adviseur Oostenrijkse ambassade. Foto met hartelijke dank aan Hans Hampsink.

Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn, waarbij de dames in het lang en de heren in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen zullen verschijnen. Er zal een orkest in de hoofdzaal spelen en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Afb. 3. Inmiddels zijn de debutanten al begonnen met de danslessen voor hun debuut op zaterdag 1 februari 2020. Foto met hartelijke dank aan Hans Hampsink.

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina https://wienerball.huisterduin.com/ voor de kaartverkoop. AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet in februari uitgebreid verslag voor u.

Voor een verslag met foto’s van het 51e Wiener Ball door AiN zie https://www.adelinnederland.nl/51e-wiener-ball-stijlvol-feest-in-ongedwongen-sfeer-in-grand-hotel-huis-ter-duin-in-noordwijk/