Week van de begraafplaats: rondleiding op Oud Eik en Duinen door AiN

Rondleiding door AiN op Oud Eik en Duinen: bij het graf Van der Duyn van Maasdam.
Rondleiding door AiN op Oud Eik en Duinen: bij het graf Van der Duyn van Maasdam, foto met dank aan Herlina Polenewen.
Afb. 1. De vlag met het logo van de Week van de Begraafplaats - in de afgelopen week bij vele gastvrije begraafplaatsen te zien geweest.
Afb. 1. De vlag met het logo van de Week van de Begraafplaats – in de afgelopen week bij vele gastvrije begraafplaatsen te zien geweest.

Op zaterdag 4 juni verzorgde AiN een rondleiding langs adellijke funeraire cultuur op begraafplaats Oud Eik en Duinen in ’s-Gravenhage. Na een bijzonder gastvrije ontvangst door mevrouw Herlina Polenewen namens de directie van de begraafplaats met koffie, thee en koek en een korte introductie door de heer John Töpfer namens de Stichting Adel in Nederland, werden drieëndertig zeer geïnteresseerde en enthousiaste deelnemers hier rondgeleid langs adellijke grafmonumenten met vele anekdotes.

Afb. 2. Gastvrije ontvangst namens de directie van Oud Eik en Duinen.
Afb. 2. Gastvrije ontvangst namens de directie van Oud Eik en Duinen.

De wandeling voerde langs de graven van telgen uit adellijke geslachten als Van Pallandt, Van Sypesteyn, Huyssen van Kattendijke, Van Knobelsdorff, Lopes Suasso, Schimmelpenninck van der Oye, Van Heeckeren van Waliën, Bentinck van Schoonheten, Van Alderwerelt Houtuijn, Van der Duyn van Maasdam, Zur Lippe-Biesterfeld en Van Rechteren Limpurg.

De Stichting Adel in Nederland dankt hierbij de deelnemers heel hartelijk voor hun deelname en interesse en de directie van de begraafplaats Oud Eik en Duinen voor de verleende medewerking en gastvrije ontvangst.

Hieronder een uitgebreide fotoreportage. Door met de muis op de foto’s te gaan staan, worden de bijschriften zichtbaar. Ook kunt u alle foto’s uitvergroten door ze aan te klikken. De foto’s zijn, tenzij anders vermeld, met hartelijke dank aan de heer Hans Hampsink.

Link naar de website van Oud Eik en Duinen: https://www.monuta.nl/vestiging/begraafplaats-oudeikenduinen/