Weekendtip: Open Tuindag Hindersteyn zondag 3 juli

Afb. Ridderhofstad Hindersteyn van de voorzijde gezien.
Afb. 1. Ridderhofstad Hindersteyn van de voorzijde gezien met links herkenbaar de middeleeuwse woontoren.

Op zondag 3 juli staan de poortdeuren van Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek open voor belangstellenden. De 700 jaar oude ridderhofstad is in het verleden eigendom geweest van adellijke families als Van Zuylen van Nijevelt en De Wijkerslooth de Weerdesteyn en is nu in het bezit van het geslacht Geytenbeek, dat het huis en de tuinen met veel zorg en liefde tot nieuwe bloei heeft gebracht. Er is volop de gelegenheid om te genieten van de moestuin met zijn monumentale kassen, bloementuin en fruitkooi. Het park met de kenmerkende slangenmuur, de doolhof én labyrint maken deel uit van het historische complex.

De open tuindag wordt sinds 1992 ieder jaar in juli georganiseerd. Op zondag 3 juli zijn de tuinen geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. De entree is € 9,00 per persoon inclusief koffie/thee/fris en (citroen)taart. Alleen PIN betaling mogelijk! Honden zijn niet toegestaan.

Er zijn maatregelen genomen om uw bezoek veilig te laten verlopen. Er is dan ook alleen PIN betaling mogelijk.

De open tuindag is dé gelegenheid bij uitstek om te dwalen door de mooie tuinen. Ondanks dat u niet de enige bezoeker bent, zijn er genoeg plekjes om rustig te mijmeren en te staren over een sappig weiland met wat koeien erin. U kunt ook gezellig zitten op één van de vele tuinbankjes in het park. Menig fotograaf komt op deze dagen foto’s maken, want daar leent de tuin zich natuurlijk prima voor. Voor de gelegenheid is een aantal vrijwilligers aanwezig dat vragen kan beantwoorden en wordt door hen een speciale rondleiding verzorgd door de tuin.

Er heerst een gemoedelijke sfeer en u komt gemakkelijk in contact met andere tuinliefhebbers. Het gazon naast de Oranjerie is omgetoverd  tot een gezellig terras waar het goed toeven is. Tijdens deze dag volgen wij de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het Coronavirus. U kunt dus veilig rondlopen als u zich houdt aan de aanwijzingen.

Let op: betaling alleen met PIN bij de poort. De entree en de koffie/thee/fris met taart worden in 1 transactie met u af via een PIN betaling afgerekend.

Meer weten? Kijk op de website https://hindersteyn.nl

Afb. 2. Mooie doorkijkjes, gastvrije hoekjes, die uitnodigen om te gaan zitten en te genieten van de vers gebakken appel- en citroentaart met koffie of thee.