Weekendtip: Open Tuindag Hindersteyn zondag 6 september

Afb. Ridderhofstad Hindersteyn van de voorzijde gezien.
Afb. 1. Ridderhofstad Hindersteyn van de voorzijde gezien met links herkenbaar de middeleeuwse woontoren.

Op zondag 6 september staan de poortdeuren van Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek open voor belangstellenden. Er is volop de gelegenheid om te genieten van de moestuin met zijn monumentale kassen, bloementuin en fruitkooi. Het park met de kenmerkende slangenmuur, de doolhof én labyrint maken deel uit van het historische complex.

Ondanks deze Coronacrisis, wil men op Hindersteyn toch laten zien hoe hard de vrijwilligers hebben gewerkt om de tuin er ook dit jaar weer mooi uit te laten zien. De openstelling wordt iets anders georganiseerd dan in voorgaande jaren. Hindersteyn houdt zich aan de RIVM richtlijnen. Er zijn maatregelen genomen om uw bezoek veilig te laten verlopen. Er is dan ook alleen PIN betaling mogelijk. Het toiletbezoek is aangepast.

De tuin is toegankelijk via het poortgebouw. De openingstijd is van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is via het poortgebouw en kost € 8,00 per persoon inclusief koffie/thee/fris en koek. Bij de oranjerie is een sfeervol ruim terras ingericht volgens de 1,5 meter regel. De opbrengst van deze dag komt ten goede aan Stichting tot behoud Ridderhofstad Hindersteyn. Deze stichting levert een belangrijk aandeel in het onderhoud van de moestuin gerund door onze 35 vrijwilligers.

Honden zijn niet toegestaan. De doolhof is vanwege de Coronaregels helaas niet toegankelijk. De vrijwilligers geven wel rondleidingen door de tuin.

Afb. 2. Mooie doorkijkjes, gastvrije hoekjes, die uitnodigen om te gaan zitten en te genieten van de vers gebakken appel- en citroentaart met koffie of thee.

Er is veel te zien in de tuinen van Hindersteyn. Zo zijn er in de tomatenkas ca. 50 tomatensoorten te bekijken en te proeven.
U bent van harte welkom!

Meer weten? Kijk op de website https://hindersteyn.nl