Zaterdag: laatste dag openstelling Huis Verwolde

Afb. 1. De voorzijde van huis Verwolde: ontworpen door de architect van stadhouder Willem V: Philip Willem Schonk.

Huis Verwolde is één van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen (zie: https://www.glk.nl/landschap-kastelen/kastelen) en is zaterdag voor de laatste keer in dit seizoen geopend. Tickets kunnen alleen online gekocht worden via een time slot en het dragen van een mondkapje is verplicht: https://verwolde.glk.nl/alles-over-huis-verwolde/openingstijden/

Verwolde kwam in 1738 in het bezit van de baronnen Van der Borch van Verwolde, die er door de stadhouderlijke architect Schonck in 1776 een buitengewoon fraai huis lieten bouwen met een verfijnd interieur, waaronder de blauwe Chinese kamer met unieke behangels. Het huis werd in 1977 verkocht aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen, maar het ca. 400 grote omringende landgoed is nog steeds familiebezit.

Op het landgoed heeft Julie barones van der Borch van Verwolde een landgoedwinkel met heerlijke producten uit de moestuin, streek- en cadeauproducten, die alleen op afspraak geopend is (zie: https://www.landgoedverwolde.nl/winkel/).

Meer weten over de landgoedwinkel van Julie barones van der Borch van Verwolde? Kijk op: www.landgoedverwolde.nl.

Afb. 2. Julie barones van der Borch van Verwolde in haar landgoedwinkel.