Zondag 14 juli: Schatten van Verwolde – Van onder tot boven

Afb. Binnenkijken op Huis Verwolde in vertrekken die anders gesloten blijven. Foto met hartelijke dank aan Frank Kanters.

In en rondom Huis Verwolde, in het Achterhoekse Laren, zijn heel wat schatten te zien, van groot tot klein, binnen en buiten, goed verstopt of direct zichtbaar. Dit seizoen licht Geldersch Landschap & Kasteelen een aantal van die bijzondere schatten toe. Op zondag 14 juli neemt hun gids u mee van onder tot boven, oftewel een Grand Tour door het huis.

U hoort het verhaal van de baronnen Van der Borch van Verwolde die hier 200 jaar heeft gewoond. Nog steeds is het huis in geheel originele staat te bekijken. Tijdens deze Grand Tour krijgt u vertrekken te zien die normaal gesloten blijven voor publiek. Zo mag u onder andere een kijkje nemen in het sanatorium en de Van Nieukerkenkamer. De gids brengt u ook naar het onderhuis. Voor deze uitgebreide rondleiding dient u te reserveren. Combineer uw bezoek met een kop koffie/thee, fris en wat lekkers in de theeschenkerij. De theeschenkerij is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Andere schatten
De volgende Schatten van Verwolde is op zondag 4 augustus. Kijk voor de thema’s en overige data op www.glk.nl/verwolde.

Datum en tijd: zondag 14 juli, aanvang 11.30 uur en 13.30 uur
Duur: ca. 1,5 uur
Entree: volwassenen € 12,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 8,50. Donateurs GLK en museumkaarthouders € 4,00.
Adres: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren.
Online reserveren noodzakelijk: www.glk.nl/verwolde