Zondag 26 augustus: Generaal G.J.A.A. Baron van Heemstra Prijs op Duindigt

Afb. Gijsbert Jan Anne Adolph baron van Heemstra (1869-1960) (links) overhandigt een beker aan een winnaar. Rechts staat Daan Modderman. Foto part. coll.

Op zondag 26 augustus vindt op Duindigt om 15.45 uur koers 6 plaats van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport, waarbij de Generaal G.J.A.A. Baron van Heemstra Prijs uitgereikt zal worden.

Aan het prijzengeld is bijgedragen door de erven van generaal-majoor tit. Gijsbert Jan Anne Adolph baron van Heemstra (1869-1960), die in de jaren 1922-1937 voorzitter was van de Koninklijke Nederlandsche Harddraverij- en Renvereeniging.

Uit naam van G.J.A.A. baron van Heemstra, generaal-majoor tit. der cavalerie en adjudant i.b.d. van H.M. de Koningin, is sinds lange tijd een prijs uitgeloofd voor een ren op Duindigt. Sinds 2008 is er door gebrek aan belangstelling geen ren meer gehouden om deze prijs. Ir. A. baron van Dedem uit Baarn, kleinzoon van de generaal, en zijn dochter drs. F. C. Daniels-barones van Dedem uit Kesteren, vonden het tijd om de prijs nieuw leven in te blazen. Naast de wisselprijs, hebben zij prijzengeld beschikbaar gesteld. Degene die de ren drie maal achter elkaar wint, mag de prijs houden. Kleinzoon en achterkleindochter werken aan duurzaam herstel van de Generaal G.J.A.A. baron van Heemstra prijs, uit groot respect voor alles hetgeen hun grootvader en overgrootvader heeft betekend voor de paardensport.

Link naar de website van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport www.ndr.nl