Zondag 3 oktober: ontmoet kasteelbewoners op kasteel Cannenburch

Afb. 1. Kasteel Cannenburch werd eeuwenlang tot in 1881 bewoond door de baronnen D’Isendoorn à Blois. De Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen beheert het kasteel sinds 1950 en heeft het zó ingericht alsof de familie D’Isendoorn even weg is.

Kasteel Cannenburch in Vaassen is één van de zeven opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Cannenburch werd van 1523 tot in 1881 bewoond door het geslacht D’Isendoorn à Blois en hun portretten sieren nog steeds de muren van het kasteel. Elke eerste zondag van de maand komen de vroegere bewoners weer even tot leven en zij vertellen hun verhaal.

Zo kunt u Fredrik Hendrik van Isendoorn à Blois (1699-1771) aantreffen, die aan het theedrinken is, of Anna Margaretha des H.R. Rijksgravin van Renesse van Elderen (1703-1775), die gehuwd was met Fredrik Johan, die dankzij haar zakelijke inzicht het fortuin van de Isendoorns herstelde. De laatste bewoonster Charlotte barones d’Isendoorn à Blois geboren barones van Oldeneel tot Oldenzeel (1808-1881) kunt u aantreffen achter haar piano. Maar ook de bewoners downstairs, zonder wie het leven op een groot kasteel niet mogelijk was geweest, zijn aanwezig. Zoals de vroegere kamermeisjes en de huisknecht. Zij allen vertellen over het leven vroeger op kasteel Cannenburch.

Voor meer informatie over deze activiteit op zondag 3 oktober van 11.30-16.00 uur zie https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/details/ontmoet-kasteelbewoners-27

Kijk voor meer informatie van andere activiteiten van Geldersch Landschap & Kasteelen in de online agenda op https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/?type=2,3,5,1&periode=vantot&datumvan=&datumtot=&locatie=0&pag=1

Afb. 2. In het kasteel hangen veel familieportretten van de familie D’Isendoorn à Blois. Op zondag 3 oktober komen sommige even weer tot leven.