Excursies

In de afgelopen jaren organiseerde AiN de hierna volgende excursies voor de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis (www.adelsgeschiedenis.nl). Wanneer u geïnteresseerd bent in één van deze excursies of wilt informeren naar de mogelijkheid van een andere excursie met (eventueel) een lezing, dan kunt u contact opnemen via info@adelinnederland.nl.

‘Adellijk begraven op de begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade in Utrecht’, een rondleiding met anekdotes langs de adellijke funeraire cultuur op deze twee begraafplaatsen voor de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis, met ontvangst met koffie en lunch, Utrecht 22 augustus 2015.

‘Excursie Diepenheim’ met twee lezingen, lunch, bezoek aan de kerk met herenbanken en grafkelder van de Bentincks en een rondleiding op kasteel het Nijenhuis voor de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis, Diepenheim 2 november 2013.

‘Adellijk begraven op de Algemene begraafplaats en de R.K. begraafplaats St. Petrus Banden in ‘s-Gravenhage’, een rondleiding met anekdotes langs de adellijke funeraire cultuur op deze twee begraafplaatsen, met ontvangst met koffie en lunch voor de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis, ’s-Gravenhage 23 augustus 2013.

Fotofolder-excursie-23-aug.-2013 (.pdf)

‘Van Amsterdamse regenten tot Nederlandse adel’, met twee lezingen, lunch, borrel, bezoek aan Museum Willet-Holthuysen, Huis Six en Museum Van Loon voor de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis, Amsterdam 18 en 19 mei 2013.

‘Adellijk begraven op begraafplaats Oud Eik en Duinen in ‘s-Gravenhage’, een rondleiding met anekdotes langs de adellijke funeraire cultuur op deze begraafplaats voor de Stichting Werkgroep Adelsgeschiedenis, met koffietafel, ’s-Gravenhage 28 juli 2012.

Fotofolder-excursie-28-juli-2012 (.pdf)