Kerst blijft kerst bij Kasteel Amerongen: zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021

Afb. 1. Een feestelijk gedekte tafel in de grote zaal van kasteel Amerongen.

In de kerstvakantie is er een route door het versierde kasteel die op veilige afstand van elkaar gelopen kan worden. De opengestelde zalen, trappen en gangen zijn feestelijk versierd met kerstbomen, bloemstukken en lichtjes. In de zalen worden verhalen verteld door onze gidsen over de bewoners, de geschiedenis en de bijzondere collectie. Er is heel veel te zien en te horen, leuk voor iedereen die houdt van luisteren en goed ter been is.

Let op: i.v.m. Covid-19 moet u vooraf online uw kaarten kopen. Via deze link bepaalt u zelf op welke dag en met welk tijdslot: http://kasteelamerongen.ticketteam.com/#/tickets/timeslot

In 1557 werd het adellijke geslacht Van Reede eigenaar van Amerongen en zij herbouwde het na de verwoesting in 1673 door de Franse troepen in de grootse stijl waarin we het nu nog kunnen bewonderen. Hun erfopvolgers, de graven Van Aldenburg Bentinck, bezaten het tot in 1977, maar wanneer je er nu rondloopt, is het nog steeds zoals het was: een bewoond, eeuwenoud familiehuis met een adellijk allure van Europees niveau. Een huis dat zelfs een rol in de Europese geschiedenis speelde toen de Duitse Keizer in 1918 hier een gastvrij toevluchtsoord vond.

Afb. 2. Een blik in de bibliotheek.

Amerongen is voor Kerst geheel in passende sfeer gebracht en in ieder vertrek straalt de warmte van Kerst u tegemoet! Ook op Tweede Kerstdag is het kasteel geopend!

Link naar meer informatie over openingstijden en bezoekmogelijkheden op https://www.kasteelamerongen.nl