Weekendtip: Open Tuindag Hindersteyn zondag 2 september

Afb. Ridderhofstad Hindersteyn van de voorzijde gezien.
Afb. 1. Ridderhofstad Hindersteyn van de voorzijde gezien met links herkenbaar de middeleeuwse woontoren.

Dit weekend zijn op zondag 2 september de tuinen van ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek (Utrecht) opengesteld. Deze zeven eeuwen oude ridderhofstad is in het verleden eigendom geweest van adellijke families als Van Zuylen van Nijevelt en De Wijkerslooth de Weerdesteyn en is nu in het bezit van het geslacht Geytenbeek, dat het huis en de tuinen met veel zorg en liefde tot nieuwe bloei heeft gebracht.

Afb. 2. Thee en koffie drinken kan natuurlijk op deze dag mét zelfgebakken taart met vruchten en bessen uit eigen tuin.

De tuinen bevatten veel bijzondere elementen die het een bezoek meer dan waard maken. Zo is er een slangenmuur met leifruit, zijn er meerdere kassen – waaronder de oudste nog bestaande ijzeren kas in Nederland – is er een doolhof en een oranjerie met daarbij een grote moestuin.

Afb. 3. Een uitnodiging waaraan je niet voorbij kunt gaan.

U bent welkom van 10.00 tot 17.00 uur en er is niet alleen de gelegenheid om te genieten van de vele mooie plekken en doorkijkjes op Hindersteyn, maar u kunt ook iets drinken bij het theehuis.

Vergeet vooral niet een kijkje te nemen bij het aanbod van producten uit de eigen tuin, want deze zijn een heerlijke aanrader! De entree is 3,50 euro per persoon (pinnen is niet mogelijk!) en de opbrengst is helemaal bestemd voor de instandhouding van het huis en de tuinen.

Meer weten? Kijk op de website https://hindersteyn.nl/open-tuindag/.

Afb. 4. Op de Open Tuindag op zondag 2 september dit keer ook een expositie met werk van zo’n veertige lokale amateur-schilders.