Boekennieuws: ‘Vincent Mock op de Kaap’

Mock, Vincent
Afb. 1. De voorkant van ‘Vincent Mock op de Kaap’

Jonkheer Vincent Mock heeft altijd al een fascinatie voor de natuur gehad en na zijn BA gehaald te hebben en filosofie gestudeerd te hebben, zocht hij de Afrikaanse wildernis op om zich in te zetten voor natuurbehoud. In de natuur vond hij als kunstenaar zijn inspiratiebron: eerst alleen door middel van tekenen en schilderen, maar later ook door het maken van levensgrote sculpturen van bedreigde zeedieren.

Mock, compilatie
Afb. 2 en 3. Links: ‘Dusky Shark’ door Vincent Mock, foto met dank aan Van Vlissingen Art Foundation en rechts: Vincent Mock, afbeelding met dank aan www.twitter.com/vincentmockart

Voor zijn werk ontving hij de Fentener van Vlissingen Art Prize en hierdoor kon hij Zuid-Afrika bezoeken, waar hij ging duiken met haaien om inspiratie op te doen voor zijn werk. Onderdeel van deze prijs was ook de uitgave van een boek en dat is nu net uitgekomen. Het boek kwam tot stand in samenwerking met schrijver en journalist Edo Dijksterhuis en biedt een overzicht van het recente werk van Vincent Mock.

Meer weten over het boek? Zie: www.waandersdekunst.nl/vincent-mock-op-de-kaap.html

Meer weten over Vincent Mock en zijn werk? Kijk dan op zijn website: http://vincentmock.com/