Hoge Raad van Adel bezoekt Backershagen, het Baljuwhuis en De Paauw

Afb. Voor het Hertenhuisje op Backershagen vertellen eigenaar Menno Doornbos (rechts) en jonkheer Robert Quarles van Ufford (midden) aan mr. Marc Scheidius, secretaris van de Hoge Raad van Adel, de geschiedenis van het Hertenhuisje, Backershagen en de Backer Stichting.

Onlangs bezocht de Hoge Raad van Adel drie bijzondere buitens in Wassenaar: landgoed Backershagen, het baljuwhuis en De Paauw. Jonkheer Robert Quarles van Ufford (voorzitter van de Nederlandse Kastelenstichting en de Backer Stichting) en Menno Doornbos (eigenaar van het Hertenhuisje op Backershagen) ontvingen de Raad op Backershagen bij het charmante Hertenhuisje.

In 2021 was er een pop up tentoonstelling over Cornelis Backer en Maria Clara van der Hagen, de grondleggers van Backershagen, in samenwerking met het Amsterdam Museum. Er wordt nu gebrainstormd over een volgende tentoonstelling op De Paauw en een artist in residence programme in het Hertenhuisje.

Hedendaagse kunstenaars kunnen zich laten inspireren door de unieke Backer kunstcollectie bij het vervaardigen van moderne installaties en andere hedendaagse kunstvormen, die daarna te zien zullen zijn in het onlangs o.l.v. erfgoedadviseur Korneel Aschman heringerichte park van Backershagen.

In 1910 werd de Backer Stichting opgericht door jonkheer mr. Johan Ferdinand Backer (1856-1928) met als doel om het rijke en bijzondere erfgoed van de familie bijeen te houden. Anno 2022 beschikt deze stichting over een website met een uitgebreide database, waarin het bezit online is terug te zien: www.backercollectie.nl