Ontwerper Michael Barnaart verhuist naar Frankrijk

Afb. 1. Michael Barnaart – nu nog in de Papestraat in Den Haag, maar binnenkort in Frankrijk.

DEN HAAG – Michael Barnaart (voluit jonkheer Michael Barnaart van Bergen) begint aan een spannend nieuw hoofdstuk. Hij verhuist met zijn modelabel naar Frankrijk. De boetiek in de Haagse Papestraat sluit op 23 december de deuren, maar de vernieuwde webshop blijft open.

“Na vijftien prachtige jaren in Den Haag is het tijd om mijn horizon te verbreden,” vertelt Michael Barnaart over zijn besluit om naar Frankrijk – het land van de mode – te gaan wonen en werken. “De stad heeft mij altijd ontzettend veel inspiratie geboden. Nu merk ik dat de schilderachtige Franse campagne een frisse wind door mijn ontwerpen doet waaien. Daar wil ik me graag op focussen om het beste uit mijzelf als designer te halen.”

Barnaarts ontwerptafel komt te staan in de torenkamer van het charmante petit château Le Piot in Fleurance, met uitzicht op het glooiende landschap van de Gascogne. En toch blijft de modeontwerper nauw verbonden met Nederland en de rest van de wereld. “Dit is geen afscheid, dit is een nieuw begin,” benadrukt hij. “Online winkelen heeft een enorme vlucht genomen; via internet bereik ik een steeds groter internationaal publiek.”

Daarom heeft Barnaart geïnvesteerd in de winkelervaring in zijn webshop. Behalve online is zijn werk ook verkrijgbaar bij museumshops in heel Nederland en op diverse Europese designbeurzen. Hiernaast richt hij zich op extra verkooppunten in Nederland en Frankrijk. “Zonder de boetiek ontstaat er bovendien meer ruimte voor mijn andere creatieve projecten, zoals bedrijfskleding- en illustratieopdrachten. Daar kijk ik enorm naar uit,” aldus Barnaart.

Natuurlijk zal hij de Papestraat ook missen. “De mooie gesprekken en bijzondere ervaringen met mijn klanten in de winkel koester ik,” vertelt de ontwerper. “Gelukkig maakt mijn man van http://www.lepiot.com gastvrije chambres d’hôtes, waar iedereen van harte is uitgenodigd. En wie weet, inspireert dit kleine kasteeltje me tot een collectie van behang en woontextiel. In elk geval hoop ik dat mijn klanten net zo uitkijken naar alles wat uit dit nieuwe hoofdstuk voortvloeit.”

Over Michael Barnaart
Michael Barnaart werd bekend door zijn tricotontwerpen, die in (inter)nationale musea worden tentoongesteld. De afgelopen jaren heeft Barnaart zijn werkterrein verbreed met innovatieve stoffen, accessoires en samenwerkingsprojecten. Zijn werk, in kleine oplages en met aandacht voor het milieu geproduceerd, kenmerkt zich door de toegankelijkheid, heldere vormgeving, geraffineerde kleuren en unieke grafische dessins.

Michael Barnaart
Papestraat 1b
2513AV Den Haag
http://www.michaelbarnaart.com

Afb. 2. De torenkamer van het petit château Le Piot in Fleurance – een nieuwe plek voor nieuwe inspiratie.