Tulpenbal 25 mei: veiling ten bate van Johanniter Nederland en het Conforte Sympfonic Orchestra

Afb. 1. Inmiddels is het aftellen begonnen naar 25 mei. Er zijn nog steeds kaarten te koop, maar wees er snel bij!

Op zaterdag 25 mei vindt voor de 10e keer het Tulpenbal plaats in een weekend vol activiteiten. Gasten uit binnen- en buitenland, van adel en niet van adel komen dit keer in de sfeervolle, historische zalen van het Kurhaus bijeen voor een feestelijke avond in stijl en met traditie, waar een ongedwongen sfeer en ontmoeting in vriendschap voorop staan. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en gaat nu heel hard, maar ook u kunt hierbij aanwezig zijn door kaarten te bestellen (maar wees er snel bij!) via https://www.tulipsball.com/tickets/

Ook dit keer zal er op het Tulpenbal een veiling zijn, waarvan de totale opbrengst naar de Stichting Johanniter Nederland zal gaan. Deze ANBI-stichting is verbonden aan de Johanniter Orde. Dit is een Ridderlijke Orde met een protestants-christelijke grondslag. De Orde is in 1099 gesticht als de Ridderlijke Orde van het Hospitaal van Sint Jan en heeft dan ook een rijke historie.

Afb. 2. Het embleem van de Johanniter Orde. Het achtpuntige kruis staat symbool voor de acht zaligsprekingen uit de Bergrede (Mattheüs 5:3-10).

Johanniter Nederland: inzet voor kwetsbare mensen
Johanniter Nederland is een stichting die actief is op het domein Zorg & Welzijn. Deze bestaat uit een klein team van medewerkers met een directeur, een onbezoldigd bestuur en zo’n 3.500 vrijwilligers. Het is een fondsenwervende, door het CBF erkende organisatie. Het doel is een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen. Zij zet zich in voor diegenen die door ziekte, ouderdom, een beperking, armoede of sociaal isolement minder vanzelfsprekend kunnen meedoen in de samenleving.

Vorig jaar bracht de veiling op het Tulpenbal een recordopbrengst op van 21.200 euro en dit ging naar de Queen Geraldine Foundation. Deze heeft als doel om kwetsbare en kansarme gemeenschappen en individuen in Albanië toegang te geven tot gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en beroepsopleiding en andere duurzame oplossingen.

Voor meer informatie over Johanniter Nederland kijk op: https://www.johanniter.nl

ConForte Symphonic
Het tweede goede doel is het ConForte Symphonic. Dit is een symfonisch orkest dat eind 2019 werd opgericht door een groep goede amateurmuzikanten met als thuisbasis Zemst. Daarmee is het het jongste symfonieorkest van België. De concerten en repetities vinden plaats op projectmatige basis. Voor meer informatie over ConForte Symphonic kijk op https://www.conforte.be/

Afb. 3. Z.K.H. Kroonprins Leka van Albanië mocht vorig jaar 21.200 euro in ontvangst nemen voor de Queen Geraldine Foundation – een recordopbrengst voor een veiling op het Tulpenbal!