Wonen op stand: de hoeve van de familie Van Nispen

Afb. 1. De sfeervolle hoeve. Foto met hartelijke dank aan Hulstkamp Christie's
Afb. 1. De sfeervolle hoeve. Foto met hartelijke dank aan Hulstkamp Christie’s Makelaars en fotograaf Michael van Oosten.

Jonkheer Lodewijk van Nispen en echtgenote Loen van Nispen hebben hun boerderij uit 1878 op Schouwen-Duiveland met vijf hectare grond te koop staan. Om meer tijd te krijgen voor hun kinderen – zeggen zij in een interview in het Financieele Dagblad – zoeken zij nu een kleinere boerderij, die centraal in Nederland ligt met minder grond. Ook al wil het echtpaar Zeeland verlaten, de band blijft bestaan door Slot Haamstede. Dit kasteel was van de familie van de grootmoeder van jonkheer Lodewijk van Nispen: de familie Van der Lek de Clercq. Slot Haamstede is verkocht aan de Vereniging Natuurmonumenten, maar nakomelingen hebben nog steeds gebruiksrechten.

Afb. 2. Het authentieke balkenplafond en een fraaie openhaardpartij. Foto met hartelijke dank aan Hulstkamp Christie's Makelaars en fotograaf Michael van Oosten
Afb. 2. Het authentieke balkenplafond en een fraaie openhaardpartij. Foto met hartelijke dank aan Hulstkamp Christie’s Makelaars en fotograaf Michael van Oosten

Op de website van Funda wordt het huis een wonderschone hoeve genoemd met vele authenthieke details zoals de balkenplafonds en de openhaardpartij. Het bijzondere landgoed loopt over in het natuurgebied “Duinzoom”. Bij het huis horen een wagenhuis, een kapschuur en een landbouwschuur.

Link naar een interview online met het echtpaar in het Financieele Dagblad met een fotoreportage: https://fd.nl/fd-persoonlijk/1205728/natuur-ruimte-en-rust-op-schouwen-duiveland.

Link naar meer foto’s op Funda: www.funda.nl/koop/burgh-haamstede/huis-85269775-hogezoom-63/.