Over 3 weken: 50e Wiener Ball op vrijdag 9 februari


Op vrijdag 9 februari wordt in Noordwijk aan Zee in Grand Hotel Huis ter Duin voor de 50e keer het Wiener Ball georganiseerd, waarvoor nog steeds kaarten te koop zijn via http://wienerball.huisterduin.com/. 64 debutanten zijn al weken aan het oefenen met danslessen voor hun debuut, waarbij de jongedames in het wit met diadeem in het haar zullen verschijnen en de jongeheren in rok of uniform. Ook dit keer zijn er weer debutanten uit adellijke geslachten, zoals Smits van Oyen en Van Heurn en daarnaast zijn er ook debutanten uit patriciaatsfamilies als Van Hall, Hamstra en Schalij. Na de openingswals van de debutanten weerklinkt het ‘Alles Walzer!’ en wordt de dansvloer vrijgegeven voor de andere gasten.

Hieronder een filmpje met het ‘Alles Walzer!” op het 49e Wiener Ball vorig jaar.

Op het Wiener Ball zullen naar verwachting 800-1000 gasten in het lang of in smoking, rok of uniform met hun onderscheidingen in Grand Hotel Huis ter Duin aanwezig zijn. In de hoofdzaal speelt een orkest en hier zal niet alleen de openingsdans van de avond door de debutanten plaatsvinden, maar ook de traditionele Mitternachtsquadrille. Het bal wordt afgesloten met het zingen van het ‘Brüderlein Fein’.

Afb. 1. Debuteren voor de jongedames in het wit met diadeem en voor de jongeheren in rok.

Wilt u ook deel uitmaken van deze bruisende avond en genieten van traditie in een feestelijke sfeer? Kijk dan op de webpagina www.wienerball.nl. Er zijn nog kaarten te koop, maar wees er snel bij! AiN is ook dit jaar weer aanwezig en doet na afloop uitgebreid verslag voor u.

Afb. 2. Hans van Eenennaam, oud-hofmaarschalk van H.M. Koningin Beatrix en vice-voorzitter van het bestuur van de stichting Wiener Ball, en echtgenote Pia van Eenennaam.