Boekennieuws: ‘En we noemen hem’ door Marjolein van Heemstra

heemstra-marjolein-vanColumniste, schrijfster en theatermaakster Marjolein barones van Heemstra verwerkte al eerder elementen en personen uit haar familiegeschiedenis in theatervoorstellingen en boeken, en ook in haar nieuwste roman ‘En we noemen hem’ speelt haar familiegeschiedenis een grote rol.

De hoofdpersoon is zwanger en zit voor een dilemma. Moet zij haar toekomstige zoon vernoemen naar “bommenneef” of niet? Deze neef heeft op Sinterklaasavond 1946 een bomaanslag gepleegd, waarbij drie doden zijn gevallen. Later kreeg zij zijn zegelring, die was nagelaten onder de voorwaarde, dat een zoon naar hem zou worden vernoemd. Zij duikt in de geschiedenis en ervaart, dat het aureool van “verzetsheld” voor bommenneef in geen enkel opzicht klopt en met haar groeiende zoon in haar buik, groeit ook het besef dat familieoverleveringen niet altijd kloppen.

Link naar meer informatie en bestelmogelijkheid: https://dasmag.nl/shop/marjolijn-van-heemstra-en-we-noemen-hem

In 2016 verwerkte Marjolein van Heemstra het verhaal al in een theatervoorstelling, waarover zij in het filmpje hieronder geïnterviewd wordt.


Link naar de website van Marjolein van Heemstra: www.marjolijnvanheemstra.nl.