Internationale Kwekerijdagen Bingerden 2017 bij de familie Van Weede

bingerden-2017Bingerden werd in 1661 door de familie Van Pabst gekocht en kwam via Geertruijd Sara Agatha barones van Heeckeren van Kell née jonkvrouwe van Pabst in het het bezit van de Van Heeckerens.

Sophia Wilhelmina barones van Heeckeren van Kell huwde in 1927 jonkheer mr. Wouter Everard van Weede en zij moesten beleven dat Bingerden, met de bevrijders reeds in zicht, door oorlogsgeweld in 1945 in vlammen opging met de complete historische inboedel.

Na de oorlog werd Huis Bingerden in verkleinde vorm weer opgebouwd door het echtpaar Van Weede-Van Heeckeren van Kell en het is nu in het bezit van hun drie kleindochters. Sinds 1996 organiseert de familie Van Weede op Bingerden de zeer succesvolle Internationale Kwekerijdagen in het derde weekeinde van juni op Bingerden, waarbij de kwaliteit van de aangeboden planten voorop staat. Een aanrader om hier eens een kijkje te nemen en niet alleen te genieten van het plantenaanbod, maar ook van het wonderschone omringende park met de oude taxushagen.

Link naar de website van Huis Bingerden: www.bingerden.com